Цветовете на Pantone за 2021 година

8 януари 2021
Цветовете на Pantone за 2021 година

Както повечето от Вас следящи модните тенденции вече знаете Pantone избра два нюанса за цветове на 2021 година.
Това са жълтото lluminating и сивото Ultimate Gray.Тази година в избора на цвят на годината различното е, че са избрани два такива.
Жълтият цвят е топъл, жизнерадостен и изпълнен с енергия.Сивият цвят е символ на сигурнос, вечност и стабилна основа.

Как се случват нещата:

От 2000 г. насам институтът Pantone Color декларира определен цвят „Цвят на годината“. Два пъти годишно фирмата е домакин на тайна среща в европейска столица на представители на групи от цветови стандарти на различни държави. След два дни презентации и дебати, те избират цвят за следващата година.

В този дух и в старанието си да бъдем в крак с модните тенценции ще се постараем да предлагаме наши модели чанти и аксесоари в тези два цвята.

А сега ще Ви покажем някои от артикулите ни, които вече сме правили в тези цветове.
Чантите са ни избработени от естествена кожа Saffiano в жълт цвят.Saffiano кожата води началото си от един от най-известните цехове за щавене на кожи в Италия - този подписан с името Prada.

Първоначално Saffiano кожата е била направена от най-високо качество телешка кожа, а самото име Saffiano идва от кръстосаната щампа, отпечатана върху восъчното покритие с което се обработва кожата.

Днес тази щампа се отпечатва върху широк спектър от различни кожи и макар да има малки изключения, за всички които се питат дали този материал е естествен или изкуствен, ще кажем че кожата "Saffiano" е естествена кожа със специална обработка.

Характерният начин на щамповане на тази кожа я прави, освен водоустойчива и много по-лесна за почистване. Щамповането с поредица от напречно кръстосани линии и нанасянето на восъчно покритие, предпазват в много по-голяма степен повърхността й от наранявания и петна, което я превръща в подходящ материал за изработката на различни видове бизнес, пътни и ежеднесвни чанти и портфейли.

Лампите, които са в сив цвят са изработени от естествена кожа напа.Кожата е висококачествена, внос от Италия, кадифена на допир.
Нищо, че сивият цвят клони към индустриалния дизайн, ние се постарахме да създадем така моделът, че да внася уют и топлина в дома Ви.
Моделите са ни изключително подходящи за кухненски острови, барове, ресторанти, фоайета..

Всички наши артикули се шият само и единствено на ръка.Това прави марката Dandeliwood уникална за пазара в България и не само.

 

 


За качеството на нашите продукти сме се доверили на Гранит Пловдив - внос на висококачествена естествена кожа. Гранит Пловдив ЕООД е с над 30 годишен опит в индустрията с естествени кожи. Познава процеса от събирането на суровината до получаване на крайния продукт - качествено, кожено изделие. Една от  основни цели на екипа е непрекъснато да увеличава асортимента си като предлага голямо разнообразие от кожи за производство на обувки, чанти, портфейли, колани, кожени бижута и аксесоари, облекла и др. изделия от естествена кожа,както и много щокови напи и хастари, растително дъбен бланк и бланк от 2,00 мм до 3,2 мм за колани и чанти от естествена кожа . Артикулите са с произход предимно Европа Кожите, които предлагат отговарят на изискванията и разписани стандарти на България и Европейски съюз. Гранит Пловдив, благодарим Ви за удоволствието да работим заедно. Димитър и Ивелина

прочети още

Как да различим естествената от изкуствената кожа?! *Порите Ествената кожа е направена от кожата на животно, тя носи несъвършенствата на всяка кожа. Поради тази причина ще видите, че порите не са еднакви по големина и форма. Текстурата на изкуствената кожа е с еднакви пори, нещо което в живата природа не съществува. *Бръчките Бърз тест - натиснете коженото изделие с пръст.Ще видите как се получават финни бръчици.Това е знак, че Вие докосвате естествена кожа. *Мирисът Ако помиришете естествената кожа, ще видите, че тя мирише на нещо живо и топло. Изкуствената кожа мирише на пластмаса. *Дупки от опъковата страна Поглеждайки изделието от опаката му страна ще видите, че дупчиците на шева не са еднакви по големина и имат малки велурени власинки, това означава, че изделието е от естествена кожа. * Водна капка Естествената кожа попива влагата.Ако поръсите няколко капки вода, тя ще попие почти веднага. Ако направите това върху изкуствена кожа, водата ще остане на повърхността.

прочети още

Вашите продукти с марка DandeliWood са изработени от висококачествени естествени кожи.За тяхното качество и гаранция сме се доверили изцяло на фирма Granit Plovdiv, който вече над 30 години са на пазара за внос на висок калс естествени кожи от Италия. Вашият аксесоар е създаден така, че да издържи дълги години. С течение на времето ще развие уникална и красива патина. Грижа за продкутът: *За повърхностна мръсотия почиствайте със суха кърпа. *За дребни драскотини използвайте комбинацията от почистване и използването на кондиционер. Нанесете малко количество върху чиста, суха кърпа и внимателно разтрийте кожата, равномерно. Отстранете всякакво замърсяване с мека велурена четка, или кърпа без влакна.

прочети още

Източник на статията е сайта " Българска история" , който може да последвате на тази връзка: https://bulgarianhistory.org/velikden-istoria-tradicii-rituali/

прочети още