Свети Валентин - празник на любовта, виното и хубавите подаръци

12 януари 2021
Свети Валентин - празник на любовта, виното и хубавите подаръци

Всяка година милиони дами по света тръпнат с нетърпение да настъпи любимия ден от месец февруари.
Същевременно милиони мъже изпадат в паника от това как ще се представят.
Днес ще се опитаме да Ви помогнем в избора на подарък за Вашата дама давайки Ви специален код за отстъпка за празника, който ще е валиден за най-желаните модели дамски чанти от естествена кожа и дърво на Dandeliwood.

Преди да разкрием кои са ТОП естествено красивите модели на Dandeliwood ще Ви разкажем малко за празника откъде идва и как се е зародил.


Свети Валентин е светец-мъченик, който се чества в Католическата църква. Роден е в Италия през 175 година. Какъв е бил животът на свети Валентин от историческа гледна точка не е много ясно и до днес. Празникът е установен през 496 година от папа Геласий I.Смята се, че папа Геласий I е искал с празника на Свети Валентин да замени езическия празник на изобилието Луперкалия. Той се е празнувал на 15 февруари като честванията са били изключително луди и без всякакви задръжки.За да "покръсти" празника, папа Геласий I решава да го премести предишния ден - на 14 февруари, когато се е чествал свети Валентин. Това е датата на смъртта му - 14 февруари 211 г. Тази традиция се разпространява от бенедектинските монаси, които са били пазители на църквата.

Но защо се нарича Светецът на Влюбените?

Свети Валентин се превръща в покровител на влюбените, защото благославя брака между римски легионер и млада християнка. Тогава има забрана от страна на император Клавдий II младите войници да се женят, защото се счита, че нежененият мъж е по-добър войник. Според легендата свети Валентин е правел тайни сватби между влюбени.В англосаксонските страни се разказва легендата, че Валентин бил хвърлен в затвора и осъден на смърт заради християнската си вяра. Там той се влюбва в дъщерята на затворническия надзирател и изпраща любовно писмо в деня на своята смърт, подписано - "твой Валентин". Оттам идват картичките за Свети Валентин.

 

Началото на комерсиалния Свети Валентин.

Масово Свети Валентин започва да се празнува в Англия в средата на 18 век. Хората изпращат сладкиши и картички, украсени с цветя, панделки...Всяка година се изпращат около 1 милиард валентинки. Друга традиция е с подаряването на рози.Розите са символ на страст и романтика.Всяка година над 50 милиона рози биват подарени.


Най-важното, което обаче трябва да кажем е че любовта е навсякъде около нас и е всеки ден, всеки час, всяка минута с любимия ни човек.
Незабравяйте да се обичате и уважавате не само на 14-ти февруари, но и във всеки друг ден от годината.


А сега тъй като обещахме, че ще бъдем Купидончетата на драгите господа ще споделим и кои модели чанти от естествена кожа и дърво Dandeliwood избрахме.
Това са :  Дорис, Бизи, Трини, Тина, Бомб и ръчно шит несесер "М" всички в червен цвят кожа.
Код  " ЛЮБОВ " за 10% отстъпка ще бъде валиден от 14.01.2021 г - 14.02.2021 г. 
Всеки един модел е изработен от висококачествена естествена кожа бланк от 2 мм внос от Италия.Ръчно скроени, шити  на ръка.Дървото е  изрязано ръчно и е обработено с пчелен восък и карнауба.100% качество и 100% перфектно изпълнение.
След като изберете желания от Вас модел моля добавете кода за отстъпка в обозначеното затова място и автоматично вашата отстъпка ще се пресметне от платформата.
Моля имайте в предвид, че всички наши артикули се изработват ДО 7 работни / това не означава, че точно 7 дни ще се прави един модел ;-) / .

Към всяка поръчка ще има и изненада от нас :-)!

Оставаме на разположение ако имате въпроси ;-)

И не забравяйте, денят е препоръчително да се сподели и с  хубаво вино !
Наздраве!
Източник на статията е сайта " Българска история" , който може да последвате на тази връзка: https://bulgarianhistory.org/velikden-istoria-tradicii-rituali/

прочети още